מאמרים, שוקולדים ממותגים, מתנות לחגים ומארזי שי של שוקולד, מארזי שוקולד- מארזי מתנה, משלוחי שוקולד, פרלינים משוקולד איכותי

איפה הכי טוב לשמור שוקולד איכותי?

היכן כדאי לשמור שוקולד?

אם קניתם או קיבלתם מארז פרלינים איכותיים ואתם רוצים לדעת כיצד לשמור אותם לאורך זמן כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא…

שוקולד ביסודו הינו מוצר רגיש למפגעי הסביבה וכמעט מידי יום אנו נשאלים באחד מסניפי הרשת שלנו על דרכים כיצד לשמור עליו.

"איך לשמור על הפרלינים?" "לשים במקרר?" "אם אני משאירה את הפרלינים ברכב לשעה זה בסדר?"

במאמר הזה ננפץ מספר מיתוסים ונסביר איך שומרים על השוקולד בתנאים אופטימליים.

אנו מאמינים שפרלינים צריך לצרוך כשהם טריים ולכן בשוקולד לאונידס אנו ממליצים לאכול את הפרלינים שלנו בתוך 14 ימים מיום הקנייה.

בחנויות השוקולד שלנו אנו שומרים על תנאים אידיאליים עבור השוקולד (תנאים שקשה להשיג מחוץ לחנות) ועל כן ההמלצה לצריכה בזמן כה קצר.

קבלו את 4 הגורמים המשפיעים על אורך חיי השוקולד:

 

  • טמפרטורה
  • לחות גבוה
  • חשיפה ממושכת לאור
  • ספיחת ריחות חזקים.

טמפרטורה – טמפרטורה אידיאלית לשמירה על שוקולד  לשמור את השוקולד בין 16 ל-18 מעלות צלזיוס. כאשר הטמפרטורה גבוהה יותר הוא יימס וכשהיא נמוכה יותר תיווצר עליו שכבה לבנה. אחסון במקום שאינו קריר מספיק, יגרום גם לפגיעה הדרגתית בטעם ובטריות של השוקולד והמראה שלו יהפוך לאפרורי וללא ברק. החורף הישראלי הינו תקופה אידיאלית לשמירה על השוקולד אך מנגד, הקיץ שלנו מאתגר ואנו נדרשים "ליצור" תנאי טמפרטורה נאותים לשמירה על השוקולד.

לחות גבוהה – מומלץ לאחסן שוקולד במקום יבש ככל שניתן באחוזי לחות נמוכים מחמישים אחוז כדי למנוע מהמרקם שלו להשתנות. מקומות כמו מטבח, חדר כביסה, אמבטיות ומרפסות שירות נחשבים למקומות בעלי אחוז לחות גבוה ויש להימנע מלאחסן בהם שוקולד.

חשיפה ממושכת לאור – חשיפה לאור לפרקי זמן ארוכים פוגמת בגוון של השוקולד ובטעמו. לכן יש לשמור על השוקולד בתוך האריזה שלו כשהיא סגורה.

ספיחת ריחות חזקים – הנה עוד עובדה מעניינת על שוקולד- הוא סופח ריחות..  כן כן, אל תגישו שוקולד למישהו אם התבשמתם לפני. אל תשאירו שוקולד במטבח ליד ריחות חזקים של בישול ותבלינים.

אז מה עושים?

  • יש לאחסן שוקולד במקום קריר בבית. אם ממזגים את הבית אז להשאיר אותו במזגן.
  • רצוי לשים אותו בתוך ארון. לא במטבח ולא בקרבת מקומות חמים או לחים.
  • אין להשאיר שוקולד ברכב שאינו פועל וממוזג (גם בחורף) מאחר וברכב סגור נוצר "אפקט החממה" שימיס את השוקולד.
  • אין לאחסן שוקולד במקרר מאחר וטמפרטורת המקרר היא סביב 4 מעלות וזה נמוך לשמירה על שוקולד.
  • מקרר יין (למי שיש) מהווה את הפתרון המושלם לאחסון שוקולד. ניתן לכוונו על 18 מעלות צלזיוס והלחות בו נמוכה. כיום ניתן למצוא מקררי יין ביתיים במחיר של 2 אריזות פרלינים.

מקרר יין – הפתרון האידאלי לאחסון שוקולד הוא מקרר יין. היתרון הגדול הוא בטמפרטורה המושלמת עבור השוקולד וכן אחוזי הלחות המתאימים, החסרון הוא במחיר, שכן מקרר יין הוא לא ממש זול.

 

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *